Blog over overlijden en uitvaart Blog over overlijden en uitvaart search

Blogartikel uitvaart

Hoe geven we onze uitvaart vorm? 

In de afgelopen 50 jaar is het aantal sterftecijfers bijna verdubbeld tot 135.000 per jaar. (bron:CBS) De oorzaak van die toename ligt in het feit dat de vergrijzing steeds maar toeneemt. Er worden minder kinderen geboren, en de leeftijd van ouderen stijgt. Hoewel het overlijdensrisico lager is dan voorheen, neemt toch het aantal sterfgevallen toe .We krijgen dus allemaal, vroeg of laat, te maken met het regelen van een uitvaart. 

Uitvaartondernemer kiezen 

Wanneer er sprake is van een uitvaartverzekering, is het zaak om de polis goed door te nemen. Bij veel verzekeringen, zoals bijvoorbeeld naturaverzekeringen, staat de keuze voor een uitvaartonderneming vast en ben u min of meer verplicht, hiermee in zee te gaan. Kiest u toch voor een andere onderneming, dan is de kans groot dat u moet bijbetalen, omdat het uitgekeerde bedrag dan lager wordt. Bij deze verzekering worden de kosten vergoedt tot maximaal het verzekerde bedrag. Elke verzekeraar, hanteert andere kosten die onder de verzekering vallen. Wanneer er geen sprake is van een uitvaartverzekering, bent u uiteraard vrij om een onderneming uit te zoeken, waarvan u het gevoel heeft dat hij bij u past. De kwaliteit en de persoonlijkheid van de uitvaartondernemer zijn hierbij erg belangrijk. Daarom is het raadzaam vooraf te onderzoeken met wie u van doen heeft, voordat u iemand bij u thuis uitnodigt. De klik die u heeft, is erg belangrijk. U kunt de uitvaart, en het proces hieraan voorafgaand, immers niet meer overdoen. Voor een goede rouwverwerking, is het nodig dat u een prettig gevoel hebt bij zowel het regelen van de praktische en emotionele zaken, als bij de dienst, en bij het achteraf afwikkelen van allerlei dingen. Verder lopen bij de verschillende ondernemingen, de prijzen nogal uiteen, dus ook dat is de moeite van het uitzoeken waard. Als u een goede uitvaartonderneming zoekt is Uitvaartcentrum Ubachs altijd een goede keuze.

Cremeren of begraven? 

Dit is een lastige keuze, vooral wanneer hier geen religieuze motieven in meespelen.  Het is fijn en praktisch, wanneer hier vooraf al over gesproken is, zodat men rekening kan houden met de wensen van de overledene. Het cremeren is de afgelopen jaren flink, toegenomen. Op dit moment kiest ongeveer 67% van de mensen voor een crematie (bron:crematorium.nl). Bij een crematie kan de as verstrooid of bewaard worden. Hiervan kan desgewenst een sieraad gemaakt worden, wat dan van grote emotionele waarde is. De keuze voor een begrafenis, ligt vaak in het feit, dat er een graf bezocht kan worden, wat voor velen erg troostrijk en van belang kan zijn bij de verweking van het verlies.

Over ons

Hallo, mijn naam is Jurrijn. Wanneer je iemand die dichtbij je staat komt te overlijden, breekt voor velen een moeilijke tijd aan. Tijdens zo'n emotioneel zware periode komt vaak ook nog eens het regelen van de uitvaart om de hoek kijken. Een uitvaart regelen is meestal niet zo evident omdat veel mensen er veelal weinig over weten. Bovendien komt er nog bij dat het overlijden vaak onverwachts gebeurt en er ineens van alles en nog wat moet worden geregeld. Als je zelf een dierbaar persoon verloren bent en je wilt wat meer informatie over hoe je de uitvaart precies kunt regelen en waar je op moet letten, neem dan gerust een kijkje op mijn website. Sterkte.

Zoeken

Categorie├źn

blog rouwdiensten

Archief

2018

Recente artikelen

Blogartikel uitvaart 29 augustus 2018
Hoe geven we onze uitvaart vorm?  In de afgelopen 50 jaar is het aantal sterftecijfers bijna verdubbeld tot 135.000 per jaar. (bron:CBS) De oorza

Tags

2018