Uitvaartverzorging – wat komt er allemaal bij kijken?

Over ons
Blog over overlijden en uitvaart

Hallo, mijn naam is Jurrijn. Wanneer je iemand die dichtbij je staat komt te overlijden, breekt voor velen een moeilijke tijd aan. Tijdens zo'n emotioneel zware periode komt vaak ook nog eens het regelen van de uitvaart om de hoek kijken. Een uitvaart regelen is meestal niet zo evident omdat veel mensen er veelal weinig over weten. Bovendien komt er nog bij dat het overlijden vaak onverwachts gebeurt en er ineens van alles en nog wat moet worden geregeld. Als je zelf een dierbaar persoon verloren bent en je wilt wat meer informatie over hoe je de uitvaart precies kunt regelen en waar je op moet letten, neem dan gerust een kijkje op mijn website. Sterkte.

Zoeken
Categorieën
Archief
Recente artikelen
Tags

Uitvaartverzorging – wat komt er allemaal bij kijken?

30 augustus 2019
 Categorieën: Rouwdiensten, Blog


Als er een geliefde van jou overlijdt, dan is dat een erg verdrietige gebeurtenis. Het enige wat jij nu nog voor hem of haar kunt doen, is er voor te zorgen dat hij of zij een mooie uitvaart krijgt, zoals hij of zij dat graag gewild zou hebben. Door de vele emoties is het soms lastig om goed en helder na te denken. Dan is het verstandig om iemand in de arm te nemen die jou kan helpen. Goede uitvaartverzorging is wat jij wil!

Welke uitvaartverzorging?

Als de overledene een uitvaartverzekering had, dan bepaalt de verzekering soms welke uitvaartverzorger jou komt helpen. Dit is echter niet altijd het geval. Soms mag je ook zelf kiezen. In de polis staat dit meestal wel vermeld. Het is belangrijk dat jij iemand in de arm neemt waar je een goede klik mee hebt, waar jij het gevoel bij hebt dat hij of zij jou begrijpt en echt kan ondersteunen. Vaak zijn er wel mensen in jouw omgeving die ervaring hebben met bepaalde uitvaartverzorgers en zij kunnen jou dan wel adviseren.

Uitvaart regelen

Bij een uitvaart regelen komt heel veel kijken. De uitvaartverzorgers weten precies wat er geregeld moet worden. Zij ondersteunen jou bij zo veel mogelijk zaken en zullen zo veel mogelijk werk uit jouw handen nemen. Echter zijn er wel een aantal taken die jij echt zelf moet doen, zoals een rouwkaart maken en deze versturen. Dit is voor veel mensen een grote klus, omdat zij alle adressen nog bij elkaar moeten zoeken. Als je weet dat iemand gaat overlijden, omdat hij of zij bijvoorbeeld ziek is, kan je deze klus al eerder doen. Je kunt dan ook nog met de persoon die gaat overlijden overleggen of je niemand vergeten bent op het lijstje. Bij een uitvaart wordt ook vaak muziek gespeeld. Uitvaartverzorgers hebben vaak wel een lijst met liedjes die vaak gekozen worden. Uiteraard ben jij vrij om een geheel ander liedje te kiezen. Het moet bij de overleden persoon passen. Jullie mogen heel veel dingen zelf bepalen. Jullie bepalen dus eigenlijk echt zelf hoe de uitvaart er uit komt te zien. Jullie kunnen de uitvaart dus erg persoonlijk maken. Precies zoals de overleden persoon het graag gewild zou hebben.

Kosten uitvaart

De kosten voor een uitvaart verschillen heel erg. Allereerst is het natuurlijk afhankelijk van de verzekering: was de persoon wel of niet verzekerd en zo ja, hoe was hij dan verzekerd. Daarnaast zijn er heel veel zaken die de uitvaart duurder kunnen maken, zoals wel of geen bloemen, wel of geen koffie na afloop van de uitvaart, etc.