Een uitvaart organiseren, zo doe je dat

Over ons
Blog over overlijden en uitvaart

Hallo, mijn naam is Jurrijn. Wanneer je iemand die dichtbij je staat komt te overlijden, breekt voor velen een moeilijke tijd aan. Tijdens zo'n emotioneel zware periode komt vaak ook nog eens het regelen van de uitvaart om de hoek kijken. Een uitvaart regelen is meestal niet zo evident omdat veel mensen er veelal weinig over weten. Bovendien komt er nog bij dat het overlijden vaak onverwachts gebeurt en er ineens van alles en nog wat moet worden geregeld. Als je zelf een dierbaar persoon verloren bent en je wilt wat meer informatie over hoe je de uitvaart precies kunt regelen en waar je op moet letten, neem dan gerust een kijkje op mijn website. Sterkte.

Zoeken
Categorieën
Archief
Tags

Een uitvaart organiseren, zo doe je dat

26 november 2020
 Categorieën: Rouwdiensten, Blog


Ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van een begrafenis? Dan is dat nog best een uitdaging. Het is niet alleen een emotionele opdracht, ook is het een flinke klus. In dit artikel lees je daarom ook tips en adviezen die je kunt gebruiken. Op deze manier kun je een mooi laatste eerbetoon organiseren waar iedereen vrede mee heeft.

Schakel hulp in
Je staat er niet alleen voor. Wanneer je een grote groep mensen moet uitnodigen voor een begrafenis en alles moet regelen, kan het best overweldigend zijn. Het is daarom verstandig om dit niet allemaal zelf uit te voeren. Vraag of er iemand kan helpen of deel taken uit. Regel een cateraar die zorgt voor koffie, hapjes en drankjes en een bloemist voor de bloemen. Op deze manier hoef je dit niet allemaal zelf te regelen. Natuurlijk kun je ook alle hulp gebruiken van een begrafenisondernemer. Deze zullen je adviseren, maar mag je ook gerust vragen om hulp en advies.

Snel de uitnodigingen verzenden
Wanneer je veel mensen moet uitnodigen voor een begrafenis, is er haast bij het verzenden van de uitnodigen. Je wilt natuurlijk niet dat mensen te laat bericht krijgen van het overlijden en zo de uitvaart zullen missen. Zijn er mensen waarvan je weet dat ze de begrafenis graag willen bijwonen, maar wonen zij niet in de buurt? Dan is het verstandig om hier een lijst van te maken en met deze mensen persoonlijk contact op te nemen. Zijn er neven en nichten die in het buitenland wonen of verre vrienden die ver weg wonen? Deze zullen extra regelingen moeten treffen en hoe eerder zij op de hoogte zijn, des te beter.

Verdeel de toeloop
Zijn er veel mensen geïnteresseerd in de begrafenis, maar is er niet de ruimte of de wil van de familie voor? Zorg dan dat je deze dag en toeloop goed verdeelt. Je kunt bijvoorbeeld iedereen uitnodigen voor de afscheidsdienst en het condoleren, maar met een beperkte groep daadwerkelijk de begrafenis bijwonen. Dit kan bijvoorbeeld exclusieve toegang hebben voor familie en direct betrokkenen.

Het organiseren van een uitvaart is een lastige taak, zeker als er veel mensen worden verwacht. Wat moet je allemaal regelen en wat kun je verwachten? Maak gebruik van de hulp en het advies van een begrafenisondernemer als Uitvaartverzorging J AE de Boer en wees niet bang om extra hulp in te schakelen. Het is een emotionele tijd en moeilijke dag. Zorg er daarom voor dat je dit voor iedereen zo goed mogelijk opzet. Kies de juiste ruimtes en de juiste groepsgroottes per onderdeel van deze ingrijpende dag.